Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο;

Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο;

Κατηγορία: Τέχνη Θεάτρο Κινηματογράφος

Τίτλος: Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο;

Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκδότης: ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

Έτος: 2022

“Μπορεί η τέχνη να αλλάξει τον κόσμο; Να το απαντήσω λίγο διαφορετικά. Ναι, η τέχνη μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων: 50 ταινίες και βιβλία άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα.
“Δεν ήταν απλά ταινίες και βιβλία που αγάπησα ή θαύμασα καλλιτεχνικά. Είναι οι ταινίες και τα βιβλία που, πέρα και πάνω από την αξία τους, μπήκαν βαθιά μέσα μου. Μου φανέρωσαν αλήθειες για τον εαυτό μου και τον κόσμο γύρω μου. Με δίδαξαν αρχές που καθοδήγησαν τη ζωή μου. Μου έδωσαν έμπνευση για δημιουργία, αλλά και λύσεις για δύσκολα ή ακόμα και εντελώς πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητάς μου. Με παρηγόρησαν και απάλυναν τον πόνο μου σε οδυνηρές στιγμές.
“Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας μας έχει έναν τέτοιο κατάλογο ταινιών και βιβλίων. Κι αν ξανανιώσει (ή ανακαλύψει) τις μυστικές φωνές τους που αντηχούν μέσα του, τότε αυτό το βιβλίο θα έχει εκπληρώσει τον πιο σημαντικό του σκοπό…”
Ένα πρωτότυπο, σχεδόν μοναδικό βιβλίο για τη σχέση της τέχνης με τη ζωή μας, τολμηρό αλλά και γραμμένο έτσι που να απευθύνεται τόσο στον μέσο όσο και στον απαιτητικό αναγνώστη ή θεατή.

Share this post