Οστεοπόρωση και αρθιτικά

Οστεοπόρωση και αρθιτικά

Κατηγορία: Οστεοπόρωση – Αρθρίτιδα

Τίτλος: Οστεοπόρωση και αρθιτικά

Συγγραφέας: Γιώργος Μηνούδης

Εκδότης: Κέδρος

Έτος: 2012                  

 

Η οστεοπόρωση και τα αρθριτικά έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας στις σύγχρονες κοινωνίες. Σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα, ειδικά γυναίκες, θα υποφέρουν από αυτά κάποια στιγμή στη ζωή τους. Θεωρούνται “εκφυλιστικές παθήσεις” αγνώστου συνήθως αιτιολογίας και μη αναστρέψιμες. Θεωρούνται δηλαδή αναπόφευκτες λόγω της φυσιολογικής φθοράς του σώματος με την πάροδο του χρόνου. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Αυτές οι παθολογικές καταστάσεις “θερίζουν” κυριολεκτικά τις σύγχρονες, τεχνολογικά ανεπτυγμένες και πιο ευημερούσες κοινωνίες, ενώ είναι συνήθως άγνωστες σε “πρωτόγονες”, λιγότερο ανεπτυγμένες κοινωνίες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι τα αίτια της οστεοπόρωσης και των αρθριτικών είναι γνωστά και μπορούν να αντιμετωπιστούν. Οφείλονται αποκλειστικά στη λανθασμένη νοοτροπία, στη διατροφή και στον τρόπο ζωής. Αν γίνουν μερικές απλές και ουσιαστικές αλλαγές σε αυτούς τους τρεις τομείς, οι άκρως ανεπιθύμητες παθολογικές αυτές καταστάσεις θα εκλείψουν. Ο κορυφαίος κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος Γιώργος Μηνούδης, ο ιδρυτής της Ορθομοριακής Διατροφής και της Ορθομοριακής Ιατρικής στην Ελλάδα, εξηγεί πώς.

Με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία αναλύει τα πραγματικά αίτια και προτείνει ολοκληρωμένες φυσικές προσεγγίσεις, χωρίς φάρμακα, για την αντιμετώπισή τους. Μεταξύ άλλων θα μάθετε:
– Για το μύθο της έλλειψης ασβεστίου ως αιτίου της οστεοπόρωσης.
– Τον καταλυτικό ρόλο που παίζουν η τοξίνωση του οργανισμού, οι φλεγμονές και το παραμελημένο γαστρεντερικό σύστημα στην εμφάνιση των παθήσεων.
– Το ρόλο του χρόνιου άγχους και της αφυδάτωσης.
– Τα ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους.
– Το ρόλο της άσκησης.

Και πολλά άλλα…

Διαβάζοντας το βιβλίο και εφαρμόζοντας έστω και σε ένα βαθμό όσα προτείνει, θα αποφύγετε να γίνετε και εσείς μέρος των στατιστικών στοιχείων διατηρώντας ένα υγιές, δυνατό και λειτουργικό μυοσκελετικό σύστημα για όλη σας τη ζωή.

Share this post