Ο θεραπευτικός εαυτός

Ο θεραπευτικός εαυτός

Κατηγορία: Ψυχική υγεία Ανοσοποιητικό σύστημα Συμβουλευτική Αυτοβελτίωση

Τίτλος: Ο θεραπευτικός εαυτός

Μαθαίνοντας να θωρακίζουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα για πάντα

Συγγραφέας: Chopra Deepak

Εκδότης: Πατάκης

Έτος: 2021

Για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια ο Ντίπακ Τσόπρα και ο Ρούντολφ Τάντζι ερευνούν με επαναστατικό τρόπο το πώς λειτουργεί το μυαλό και το σώμα μας. Ο Τσόπρα είναι ειδήμων στην ολιστική ιατρική· ο Τάντζι είναι πρωτοπόρος νευροεπιστήμονας, που ανακάλυψε τα γονίδια της νόσου του Αλτσχάιμερ. Στον θεραπευτικό εαυτό μάς εξηγούν πώς λειτουργεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και πώς μπορούμε να το θωρακίσουμε για όλη μας τη ζωή.
Η υγεία μας δέχεται συνεχείς απειλές: τοξίνες του περιβάλλοντος, επιδημίες, επιθετικά μικρόβια και ιοί, καθώς και το ίδιο το πέρασμα του χρόνου, η διαδικασία του γήρατος. Παρ’ όλ’ αυτά, η καλή υγεία και η μακροζωία είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας. Τα συμπτώματα των ασθενειών δεν εμφανίζονται αμέσως, κι εμείς πρέπει όχι μόνο να μάθουμε να τα διαβάζουμε όσο πιο έγκαιρα γίνεται, αλλά κυρίως να παίρνουμε μέτρα, να εφαρμόζουμε στρατηγικές που θα κρατήσουν μακριά τις ασθένειες.

“Ο θεραπευτικός εαυτός είναι ένα άλμα προς τα μπρος στη συγχώνευση της νευροεπιστήμης, της ιατρικής, της γενικής σοφίας και της επιστήμης της υγείας. Ο Ντίπακ Τσόπρα και ο Ρούντολφ Τάντζι μάς δείχνουν, με ακλόνητα επιχειρήματα, ότι η θεραπεία βρίσκεται μέσα μας κι ότι οι επιλογές που κάνουμε είναι κρίσιμες για την υγεία και τη μακροζωία”. (ARIANNA HUFFINGTON)
“Ίσως το πιο επαναστατικό επιστημονικό εύρημα της εποχής μας είναι η ανακάλυψη ότι οι περισσότερες παθήσεις, αν όχι όλες, ξεκινούν πολύ πριν από την εκδήλωση των συμπτωμάτων τους. Ο θεραπευτικός εαυτός μάς υπενθυμίζει ότι πρέπει να φροντίζουμε το μυαλό και το σώμα μας όσο νωρίτερα και όσο καλύτερα μπορούμε”. (MARIA SHRIVER, δημοσιογράφος και ιδρύτρια του Women’s Alzheimer’s Movement)
“Το στρες επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στον θεραπευτικό εαυτό οι Τσόπρα και Τάντζι μάς προτείνουν μια ολιστική αντίληψη, μια επιστημονική προοπτική για να κατανοήσουμε αυτή την πολύπλοκη σχέση και να ενισχύσουμε την προστασία της υγείας μας”. (ERIC J. TOPOL, Καθηγητής Μοριακής Ιατρικής, Scripps Research Institute)

Share this post