Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης

Το Δημόσιο Κέντρο Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης δημιουργήθηκε το 2003 στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ Κ.Π.Σ. και υποστηρίζει τις ανάγκες των χρηστών της Βιβλιοθήκης για για εργασία, μελέτη, επικοινωνία, ψυχαγωγία ή και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.

Περιλαμβάνει 7 θέσεις εργασίας με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που διαθέτουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Διατίθενται επίσης και συσκευές tablet καθώς και ηλεκτρονικοί αναγνώστες (e-readers). Σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με το ασύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση ακουστικών και μικροφώνου, σαρωτή και εκτυπωτή.

Η χρήση των υπολογιστών και του υπόλοιπου ηλεκτρονικού εξοπλισμού γίνεται μόνο από εγγεγραμμένα μέλη της Βιβλιοθήκης και σύμφωνα με τον σχετικό Κανονισμό λειτουργίας.

Στο Παιδικό Τμήμα διατίθενται δύο επιπλέον θέσεις εργασίας Η/Υ για χρήση από τους μικρούς αναγνώστες. Τα παιδιά μέχρι 12 ετών επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές της Βιβλιοθήκης μόνο με την παρουσία κηδεμόνα. Τα παιδιά από 12 ετών και πάνω επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τους υπολογιστές εφόσον έχουν βγάλει κάρτα μέλους της Βιβλιοθήκης και υπάρχει σχετική έγγραφη άδεια από τον κηδεμόνα.