Βιβλίο και παιδί: μια εν δυνάμει φιλική σχέση

Βιβλίο και παιδί: μια εν δυνάμει φιλική σχέση

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την ενδυνάμωση της σχέσης των παιδιών με το βιβλίο.

Ποια βιβλία διαλέγει κανείς και πώς τα διαλέγει είναι ένα κυρίαρχο ερώτημα. Αξίζει να αναστοχαστούμε με ποια κριτήρια επιλέγουμε τα βιβλία που προτείνουμε στους νεότερούς μας είτε ως εκπαιδευτικοί, είτε ως γονείς. Τα διαλέγουμε μόνοι μας ή μαζί με τα παιδιά; Επίσης, αξίζει να αναστοχαστούμε με ποιον τρόπο αξιοποιούμε τα βιβλία που διαλέγουμε. Η στάση που ακολουθούμε προκειμένου να καλλιεργήσουμε μία τάση φιλαναγνωσίας στα παιδιά είναι αποτελεσματική; Τους λέει κάτι; Σημαίνει κάτι γι’ αυτά;

Η αγάπη για το βιβλίο και την ανάγνωση δεν επιβάλλεται, καλλιεργείται σε βάθος χρόνου…

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κα Χριστίνα Σιδηροπούλου, Δρ. Νηπιαγωγός, μέλος ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περιμένουμε γονείς, εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους και κάθε επαγγελματία που σχετίζεται με το παιδικό βιβλίο να πλαισιώσει την εκδήλωση με στόχο έναν δημιουργικό διάλογο γύρω από τη φιλαναγνωσία και το παιδικό βιβλίο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στις 7:00 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο Facebook.

Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή εκδήλωση, συνομιλώντας με την εισηγήτρια και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, μπορείτε να συνδεθείτε απ’ ευθείας στον σύνδεσμο της εκδήλωσης. Δείτε πληροφορίες για την εκδήλωση στο αντίστοιχο event στο Facebook.

Share this post