Γνωρίζω τ’ αγριολούλουδα του Παγγαίου

Γνωρίζω τ’ αγριολούλουδα του Παγγαίου

Φέτος το καλοκαίρι, πήραμε τα Ψηλά Βουνά με τους μικρούς μας αναγνώστες, αλλά, επειδή το θέμα μάς ενθουσίασε, είπαμε να μην αφήσουμε παραπονεμένους και τους μεγάλους αναγνώστες…

Σας προσκαλούμε να ανέβουμε μαζί στο ψηλό βουνό του τόπου μας, το «πολύδωρον» Παγγαίο, με σκοπό περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε τα αγριολούλουδά του. Θα μάθουμε τα ονόματα, τις ιδιότητές τους και θα μιλήσουμε για την χλωρίδα του Παγγαίου, η οποία αποτελεί μέρος της ευρύτερης φυσικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας. Ακόμη, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε διατατικές ασκήσεις, αναπνοές και χαλάρωση μέσα στο μοναδικό κάλλος του βουνού.

Οδηγοί μας θα είναι η Ζηνοβία Αντωνιάδου και ο Γιάννης Ζαλίδας, δημιουργοί του Tsai Academy (Σπίτι Τσαγιού) στην Κρηνίδα Σερρών.

 

Πότε: Κυριακή, 24 Ιουλίου στις 8:00 π.μ. Ώρα επιστροφής: 12:00 μ.μ.

Σημείο συνάντησης: Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Μέσο μετακίνησης: Προσωπικά ΙΧ

Απαραίτητος εξοπλισμός: νερό, κολατσιό, αθλητικά παπούτσια, καπέλο, αντηλιακό, αντικουνουπικό, στρωματάκι yoga (προαιρετικό)

 

Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, επομένως είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη Βιβλιοθήκη, τηλεφωνικά ή με e-mail.

 

Share this post