Επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων

Επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων

Στην επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων, που θα γίνει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 17:00, θα συζητήσουμε για το βιβλίο του George Orwell «Η φάρμα των ζώων».

Σε ένα αγρόκτημα τα ζώα επαναστατούν και ανατρέπουν την καταπιεστική εξουσία του ανθρώπου. Τη διοίκηση αναλαμβάνουν τα γουρούνια, που φαίνονται ικανότερα από τα άλλα ζώα. Η νέα εξουσία όμως δεν αργεί ν’ αποδειχτεί το ίδιο κακή ή και ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη. Κυρίως γιατί εξαφανίζει τις δυνατότητες για αντίδραση…
Η αλληγορία του Τζωρτζ Όργουελ έχει πρωταγωνιστές της τα ζώα, όπως αυτές του Αισώπου. “Η φάρμα των ζώων”, που έκανε τον συγγραφέα της παγκόσμια γνωστό, είναι σάτιρα των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Είναι η καυστική απεικόνιση της νέας και ελπιδοφόρας ηγεσίας που, μόλις έρθει στην εξουσία, γίνεται ό,τι και όλες οι προηγούμενες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Λόγω των έκτακτων μέτρων για την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, οι συναντήσεις της λέσχης ανάγνωσης γίνονται πλέον διαδικτυακά. Παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ώστε να ενημερωνόσαστε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να συμμετέχετε.

Share this post