Ιστορικές Ψηφίδες από το Παγγαίο

Ιστορικές Ψηφίδες από το Παγγαίο

Με αφορμή την επέτειο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου, με τίτλο «Ιστορικές Ψηφίδες από το Παγγαίο».
Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, μελετητής και ερευνητής της τοπικής ιστορίας, ο οποίος και θα παρουσιάσει τρία ιστορικά στιγμιότυπα της ευρύτερης περιοχής του Παγγαίου.
Συγκεκριμένα:
• Τη βύθιση ενός αγγλικού πλοίου το 1916, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στον Κόλπο του Ορφανού.
• Τη δωρεά του στρατιωτικού αεροπλάνου «Ελευθερούπολις» προς την Πολεμική Αεροπορία το 1929 μετά από συλλογή χρημάτων των κατοίκων της περιοχής της Ελευθερούπολης.
• Την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ορειβατών στο Παγγαίο Όρος τον Αύγουστο του 1940, λίγο πριν την έναρξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 στις 7:00 μ.μ. μέσω της πλατφόρμας zoom και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα της Βιβλιοθήκης στο Facebook.
Εάν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην διαδικτυακή ομιλία, συνομιλώντας με τον εισηγητή και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, μπορείτε να συμπληρώσετε την online φόρμα ή να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού μηνύματος.

Δείτε πληροφορίες για την εκδήλωση στο αντίστοιχο event στο Facebook.

Share this post