Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη:

  • Τα παιδιά της Δ΄τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης με τη δασκάλα τους κα Ματίνα Τσαϊρέλη και τη Διευθύντρια κα Πέννυ Θεοδωρούδη.
  • Τους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Καβάλας με τον Διευθυντή κ. Σταύρο Γιαννουλίδη και το επιστημονικό προσωπικό της δομής.
  • Τον Πρόεδρο της Κοιν.Σ.Επ. «Αλληλέγγυα Συν-Εργασία», κ. Δημήτρη Μποσκο , συνοδευόμενο από την κα Βέτα Παζαρλή και τον φίλο και υποστηρικτή της Κοιν.Σ.Επ. Γιάννη.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενημέρωση και τον προβληματισμό γύρω από θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας. Εστιάζοντας στους τυφλούς και στα άτομα με προβλήματα όρασης, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον Δημήτρη και τον Γιάννη πώς είναι η ζωή ενός τυφλού, ποια είναι τα φυσικά και κυρίως τα κοινωνικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν και με ποιους τρόπους μπορούμε όλοι μαζί να συμβάλουμε στη διαμόρφωση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας. Οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των μαθητών του 2ου Δημοτικού και των εκπαιδευόμενων του Παραρτήματος καθώς και η συμμετοχή όλων στα βιωματικά παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν, κατέδειξαν την ομορφιά της συνύπαρξης και της αλληλεπίδρασης.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε στον μικρό μας χώρο να φιλοξενήσουμε τόσους πολλούς και σημαντικούς ανθρώπους και όλοι μαζί να κάνουμε βήματα προς την αποδοχή, τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην εκδήλωση την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αν. Μακεδονίας & Θράκης, κα Αναστασία Τζαμπαζλή, και την Αντιπρόεδρο και υπεύθυνη του Παραρτήματος, κα Όλγα Αμπατζιά.

 

*Η Κοιν.Σ.Επ. «Αλληλέγγυα Συν-Εργασία» δραστηριοποιείται στη Δράμα και έχει ως βασικό στόχο να εντάξει άτομα με αναπηρία στην αγορά εργασίας μέσω της απασχόλησης.

Share this post