Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023

100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ…

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και φέτος εδώ! Από την Τρίτη 27 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης συντονίζεται με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών και μέσα από 18 δράσεις μας γνωρίζει τα βιβλία των μεγάλων.

Η φετινή εκστρατεία συνδέεται με τα έργα των δύο μεγάλων συγγραφέων, Άλκης Ζέη και Ζωρζ Σαρή, από των οποίων τη γέννηση έχουν περάσει 100 χρόνια ακριβώς! Δύο παράλληλες ζωές, δύο παράλληλες πορείες, μια σχέση ζωής όπως εκείνη καταγράφεται σε εκατοντάδες βιβλία! Με αφόρμηση όλον αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό, οι δράσεις οδηγούν σε δημιουργικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες βασισμένες σε θέματα όπως η ιστορία, τα συνθήματα, τα ταξίδια, οι καλοκαιρινές μας συναντήσεις κ.ά.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Πρόγραμμα σε μορφή pdf.