Δωρεά βιβλίων από το ΚΙΚΠΕ

Δωρεά βιβλίων από το ΚΙΚΠΕ

Μεγάλη δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Τον περασμένο μήνα η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης παρέλαβε μία πολύ μεγάλη δωρεά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) μέσω της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, η οποία υλοποιεί τη δράση “Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών ”.

Πρόκειται για 465 καινούρια βιβλία, τα περισσότερα πρόσφατες εκδόσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα της συλλογής της Βιβλιοθήκης: λογοτεχνία, παιδικά βιβλία, ιστορία, πολιτική, τέχνες κλπ. Τα βιβλία θα εμπλουτίσουν σημαντικά τη συλλογή τόσο της Κεντρική όσο και των κινητών μονάδων της Βιβλιοθήκης της Ελευθερούπολης.

Το «Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου» έχει ως στόχο την ετήσια υλοποίηση δράσεων, οι οποίες προωθούν το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο φορέων και οργανισμών που συνεισφέρουν στην πνευματική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ανύψωση του τόπου μας. Η παρούσα δωρεά προς τη βιβλιοθήκη μας υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δωρεών του 2019 που έχει επιλέξει να κάνει το ΚΙΚΠΕ σε 12 βιβλιοθήκες της χώρας.

Είναι η δεύτερη φορά που τα τελευταία επτά χρόνια η Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης γίνεται αποδέκτης μίας τόσο μεγάλης δωρεάς βιβλίων από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. Η πρώτη έγινε το 2013 με αντίστοιχο αριθμό τίτλων. Η Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θέλει να ευχαριστήσει τόσο το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. όσο και το Future Library που μέσω αυτής της χειρονομίας δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών της χώρας. Τέτοιες κινήσεις αποτελούν σημαντική βοήθεια στη λειτουργία των βιβλιοθηκών, ιδιαίτερα εν μέσω περιόδου οικονομικής κρίσης και μας δίνουν δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε το πολύπλευρο μορφωτικό και παιδευτικό έργο μας.

Το επόμενο διάστημα η Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων της δωρεάς ώστε το κοινό να ενημερωθεί για τους νέους τίτλους που θα κοσμούν τα ράφια της Βιβλιοθήκης. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Share this post