Εκπαιδευτικά προγράμματα 2016-17

Εκπαιδευτικά προγράμματα 2016-17

Για το σχολικό έτος 2016-2017 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης θα υποδέχεται σχολικές τάξεις Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων, ώστε οι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το παιδικό βιβλίο στο χώρο της Βιβλιοθήκης αλλά και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Οι Διευθυντές και οι δάσκαλοι των σχολείων της περιοχής καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή για την τάξη τους σε ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει σχεδιάσει η Βιβλιοθήκη, ειδικά διαμορφωμένα για τις δεξιότητες των παιδιών ανά ηλικία. Για την ομαλή και ουσιαστική διεξαγωγή των δράσεων, ο μέγιστος αριθμός παιδιών ανά τμήμα ή τάξη που μπορούν να τα παρακολουθήσουν είναι 25. Τα προγράμματα, η διάρκεια των οποίων είναι περίπου μία ώρα, είναι τα εξής:

Τάξη Δραστηριότητα – Θεματική
Νηπιαγωγείο Ανάγνωση παραμυθιού και επιτραπέζιο παιχνίδι για να αναγνωρίσουμε τους πραγματικούς μας φίλους.
Α’ και Β’ τάξη Ανάγνωση παραμυθιού με θέμα το ζωγράφο Matisse, γνωριμία με τον καλλιτέχνη και καλλιτεχνικό εργαστήρι εμπνευσμένο από το έργο του.
Γ’ και Δ’ τάξη Με αφήγηση και δραματοποίηση γνωρίζουμε τον άθλο του Ηρακλή με τις «παρεξηγημένες» Στυμφαλίδες όρνιθες.
Ε’ και ΣΤ’ τάξη Με αφορμή την ανάγνωση της ιστορίας της Λόνας της χελώνας μιλάμε για τους κανόνες του Διαδικτύου και μαθαίνουμε την ασφαλή πλοήγηση σε αυτό.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν γίνουν τηλεφωνικά στο τηλέφωνο επικοινωνίας της Βιβλιοθήκης.

Share this post