Επίσκεψη της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης

Επίσκεψη της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης

Δελτίο Τύπου

on .

Την Τρίτη 14 Μαΐου το απόγευμα τη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης επισκέφτηκε η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού ως ανταπόκριση σε επιστολή που εστάλη από τη Βιβλιοθήκη προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στην οποία θιγόταν το πλέον σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Βιβλιοθήκη αναφορικά με τη στελέχωσή της από προσωπικό. Είναι πλέον γνωστό σε όλα τα μέλη και τους φίλους της Βιβλιοθήκης ότι τα τελευταία χρόνια το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό η εύρυθμη λειτουργία τόσο της κεντρικής όσο και της μίας εν ενεργεία κινητής βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε αναλυτικά το μείζον πρόβλημα της στελέχωσης και της κατάργησης οργανικών θέσεων, αλλά και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βιβλιοθήκη. Η Υφυπουργός από την πλευρά της είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους της Βιβλιοθήκης και να ακούσει για το μακρόχρονο και εξαιρετικής σημασίας έργο που επιτελεί η Βιβλιοθήκη. Μας μετέφερε την ενημέρωση που είχε από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τα παραπάνω θέματα και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η λειτουργία της Βιβλιοθήκης λέγοντας ότι θα προσπαθήσει, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, να προωθήσει τα εν λόγω ζητήματα.

Από την πλευρά της Βιβλιοθήκης αισθανόμαστε ικανοποίηση καθώς ήταν μία από τις λίγες φορές στην πεντηκονταετή πορεία της που κάποιο πολιτικό πρόσωπο – και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία – επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη και ενδιαφέρθηκε τόσο για το έργο που επιτελείται όσο και για τα προβλήματα που υπάρχουν. Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, όπως και κάθε δημόσια βιβλιοθήκη, οφείλει να είναι το σημείο συνάντησης όλης της κοινότητας και ο χώρος όπου διαχέεται η γνώση, ενισχύεται η δημιουργικότητα και καλλιεργείται το ένστικτο της αναζήτησης με γνώμονα την αλληλοϋποστήριξη και τη σύσφιξη των δεσμών της κοινότητας. Η στήριξη της πολιτείας προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ζωτικής σημασίας και ελπίζουμε σύντομα να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Share this post