Λήξη της καλοκαιρινής εκστρατείας 2017

Λήξη της καλοκαιρινής εκστρατείας 2017

Δελτίο Τύπου / 26 Σεπτεμβρίου 2017

Λήξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017 

«Περιπέτειες από σημείο σε σημείο…»

για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας

στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017, με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”, που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών. Για τρεις μήνες περίπου, 162 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και προσέφεραν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου έγιναν συνολικά 28 δράσεις και πήραν μέρος πάνω από 680 παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών.

Με αρωγό την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και με την αμέριστη συμπαράσταση των εθελοντών της Βιβλιοθήκης οι μικροί αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά στο χώρο της Βιβλιοθήκης γνωρίζοντας τα καινούργια βιβλία της Βιβλιοθήκης και εξερευνώντας τα διάφορα σημεία… Σημεία ισορροπίας, σημεία της πόλης, σημεία συλλογής βοτάνων, σημεία και τέρατα, σημεία στον ουρανό, σημεία στίξης, σημεία στη σκακιέρα, σημεία στην τέχνη και φυσικά στην παιδική λογοτεχνία.

Στη γιορτή λήξης γευτήκαμε τα γλυκά και αλμυρά σημεία που ετοίμασαν οι μικροί μας φίλοι και θυμηθήκαμε όλες τις περιπέτειες από σημείο σε σημείο του καλοκαιριού. Στο τέλος απολαύσαμε την αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών από την ομάδα μελέτης, διατήρησης και διάδοσης του λαϊκού παραμυθιού «Οι Παραμυθάδες», τους οποίους ευχαριστούμε πάρα πολύ που συνέβαλαν στη γιορτινή ατμόσφαιρα της ολοκλήρωσης της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους παλιούς και νέους εθελοντές της Βιβλιοθήκης που με το μεράκι και τη δημιουργικότητά τους για ακόμη μία χρονιά κατάφεραν να μεταδώσουν στα παιδιά την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους για τη Βιβλιοθήκη και φυσικά για νέες εμπειρίες με αφετηρία τα βιβλία. Οι εθελοντές μας φέτος ήταν οι: Τασούλα Αγαθαγγέλου, Δέσποινα Αλεξανδρίδου, Ζωή Ασίκη, Εύα Βακιρτζή, Όλγα Βαλταλή, Ζωή Θεοδοσάκη, Παρθένα Ιωαννίδου, Γωγώ Καραγιάννη, Μαρία Καρακατσάνη, Κωνσταντίνα Καταφύτου, Μιχαέλα Κεχαγιόγλου, Μένια Κλειτσιώτου, Γεσθημανή Κούφτα, Μάρα Κωνσταντινίδη, Μαρία Ματσάγκου, Σουζάνα Μουλλάκη, Μαρία Μπένου, Γιάννης Μπότσαρης, Εύα Νεράντζη, Ιωάννα Ρωμανού, Φρόσω Σαραφούδη, Σωτήρης Τουβλατζής, Στέλλα Τοφέα, Λευτέρης Τσακιρίδης, Σοφία Φιλιππίδου και Γιώργος Φωτίου.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Παγγαίου, το ΚΠΕ Παρανεστίου, το Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το ζαχαροπλαστείο Dolcetto στην Ελευθερούπολη που βοήθησαν στη διεξαγωγή των δράσεων προσφέροντας υλική και έμψυχη υποστήριξη.

Share this post