Μεγάλη δωρεά του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Eurolife FFH στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Μεγάλη δωρεά του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και της Eurolife FFH στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης

Την Τετάρτη 17/6/2020 δεχθήκαμε μία πολύ σημαντική δωρεά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Ίδρυμα Νικολάου & Ντόλλης Γουλανδρή και την εταιρεία Eurolife FFH.

Μία Μουσειοσκευή με θέμα την Αρχαία ελληνική κεραμική έχει προστεθεί στη συλλογή της Βιβλιοθήκης και θα ενισχύσει σημαντικά τις εκπαιδευτικές δράσεις της Βιβλιοθήκης αλλά και των συνεργαζόμενων σχολείων της ευρύτερης περιοχής γύρω από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τέχνη.

Η Μουσειοσκευή περιλαμβάνει πιστά αντίγραφα πήλινων αγγείων της Συλλογής της Αρχαίας Ελληνικής Τέχνης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καθώς και εκπαιδευτικό υλικό για υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στη βιβλιοθήκη, στην τάξη ή στο μουσείο.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα σταλεί σχετική ενημέρωση σε όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν το νέο αυτό απόκτημα της Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και την εταιρεία Eurolife FFH για την ευγενικής τους προσφορά καθώς συμβάλλουν σημαντικά στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας.

 

Share this post