Νέο αυτοματοποιημένο σύστημα και νέος OPAC

Νέο αυτοματοποιημένο σύστημα και νέος OPAC

Ο καινούργιος χρόνος μας βρίσκει με αλλαγές εδώ στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης!
Με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εγκατάστασης και μεταφοράς των δεδομένων από το παλιό αυτοματοποιημένο σύστημα της Βιβλιοθήκης (ΑΒΕΚΤ) στο καινούργιο (Koha). Αποχαιρετάμε, λοιπόν, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και την μακροχρόνια συνεργασία μας θέλοντας να τονίσουμε την πολύ μεγάλη προσφορά του στις βάσεις που έθεσε για την ορθή ανάπτυξη των βιβλιογραφικών μας δεδομένων. Αλλάζουμε σελίδα και υποδεχόμαστε το Koha.
Το Koha είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα το οποίο αναπτύσσεται και υποστηρίζεται από μία παγκόσμια κοινότητα επιστημόνων της Πληροφόρησης και οι δυνατότητές του είναι πολλές. Από τα πλέον σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι παρέχει ένα πολύ φιλικό περιβάλλον για τον χρήστη (τους βιβλιοθηκονόμους) ενώ παράλληλα δίνει πολλές δυνατότητες και στους ίδιους τους χρήστες της Βιβλιοθήκης, δηλαδή εσάς!
Με τους προσωπικούς κωδικούς που θα αποκτήσετε θα μπορείτε να συνδέεστε στο προσωπικό σας προφίλ και να έχετε αμεσότερο έλεγχο σε ό,τι αφορά την αλληλεπίδρασή σας με τη Βιβλιοθήκη.
  • Θα μπορείτε να βλέπετε τους τρέχοντες δανεισμούς σας και να κάνετε on-line αίτημα ανανέωσης, εφόσον πληρούνται οι προθεσμίες.
  • Θα μπορείτε (εάν το επιθυμείτε) να παρακολουθείτε το ιστορικό δανεισμών σας.
  • Θα μπορείτε να δημιουργείτε λίστες με βιβλία του καταλόγου μας που σας ενδιαφέρουν.
  • Θα μπορείτε να μας στέλνετε προτάσεις βιβλίων για προμήθεια, όταν δεν εντοπίζετε αυτό που ψάχνετε στον κατάλογό μας.
Δυστυχώς, παραμένουμε κλειστοί για το κοινό και δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει η πλήρης παραγωγική λειτουργία του νέου μας συστήματος. Τους κωδικούς σας θα τους παραλάβετε κατά την πρώτη σας επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη, όταν αυτό επιτραπεί.
Για την ώρα, μπορείτε να περιηγηθείτε στον νέο μας κατάλογο (OPAC), ο οποίος ενημερώνεται καθημερινά με τις νέες παραλαβές βιβλίων! Θα τον βρείτε εδώ: https://eleftheroupoli.publiclibrary.gr/
καθώς και στους αντίστοιχους συνδέσμους μέσα από την ιστοσελίδα μας.
Εντοπίστε τα κι ελάτε προετοιμασμένοι!!!
Καλή μας αρχή!

Share this post