Παιδιά – Έφηβοι

Στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης κύριο μέλημά μας είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και η ανάπτυξη της αγάπης για το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη. Για τον λόγο αυτό η προσέγγιση των χρηστών από πολύ μικρή ηλικία αποτελεί μία βασική στρατηγική μας. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνουμε δράσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων

Κατά τους μήνες Οκτώβριο έως Μάιο πραγματοποιούνται οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης Εφήβων. Ένα Σάββατο απόγευμα κάθε μήνα (επιλέγεται σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των παιδιών) μαζευόμαστε στη βιβλιοθήκη και συζητάμε για ένα βιβλίο που έχουμε διαβάσει. Το βιβλίο επιλέγεται με τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας των παιδιών.

Την ομάδα της Λέσχης υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί του ΓΕΛ Ελευθερούπολης Σοφία Τεπερεκίδου, Έφη Ζέρβα και Γιάννης Στούπας.

Γιατί να έρθω στη Λέσχη Ανάγνωσης Εφήβων;

  • Για να ταξιδέψω στον κόσμο των βιβλίων.
  • Για να βρω την αφορμή να διαβάσω κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία.
  • Για να προτείνω στη Λέσχη να διαβάσει ένα βιβλίο που μου άρεσε.
  • Για να συζητήσω με παιδιά της ηλικίας μου για βιβλία, συγγραφείς αλλά και για θέματα που με απασχολούν.
  • Για να δω ταινίες που έχουν βασιστεί σε βιβλία.

Πότε είναι η επόμενη συνάντηση και ποιο βιβλίο διαβάζουμε;

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης είναι το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στις 5:30 μ.μ.

Η τελευταία συνάντηση για το φετινό σχολικό έτος θα κλείσει με τον αναγνωστικό απολογισμό της χρονιάς. Θα παρακολουθήσουμε μία ταινία που βασίστηκε σε βιβλίο και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Σας περιμένουμε!

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Από το 2012 στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης πραγματοποιείται ανελλιπώς η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας. Κάθε καλοκαίρι η βιβλιοθήκη γίνεται ο τόπος συνάντησης όλων των παιδιών της ευρύτερης περιοχής της Ελευθερούπολης που με ενθουσιασμό και χαρά συμμετέχουν σε εργαστήρια και βιωματικές δράσεις που κύριο άξονα έχουν το βιβλίο.

Οι δράσεις είναι πολλές και ποικίλες. Εικαστικά, θεατρικά, μουσικά εργαστήρια, πειράματα, κουκλοθέατρο, παιχνίδια, εργαστήρια ανάγνωσης και γραφής, φωτογραφίας και πολλά πολλά άλλα αποτελούν το έναυσμα για να πιάσουμε, να διαβάσουμε και να συγκινηθούμε με βιβλία.

Πολύτιμοι συμπαραστάτες μας σε αυτήν εκστρατεία είναι οι εθελοντές μας που με αγάπη και δημιουργικότητα πλαισιώνουν μοναδικά τις δράσεις του καλοκαιριού και συνδιαμορφώνουν την κουλτούρα των αυριανών αναγνωστών.

Βρείτε το πρόγραμμα και τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία εδώ.

Ώρα του παραμυθιού

Κατά τους μήνες Οκτώβριο έως Μάιο κάθε Τετάρτη 5:00-6:00 το απόγευμα μαζευόμαστε στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης και διαβάζουμε ιστορίες για μικρά παιδιά. Η Ώρα του παραμυθιού απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 έως 8 ετών χωρίς να αποκλείονται και μεγαλύτερα παιδιά, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν.