Προσωπικό

Στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης, μολονότι αριθμητικά είμαστε πολύ λίγοι για τις ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε, ωστόσο προσπαθούμε, στο μέτρο του δυνατού, να ανταποκρινόμαστε όσο γίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις των καιρών. Στόχος μας είναι όχι μόνο να διατηρούμε ένα πολύ καλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους χρήστες μας, αλλά και να αναπτύσσουμε ολοένα και περισσότερες δράσεις προσανατολισμένες στις ανάγκες του κοινού.

Γνωρίστε μας!

Ντινα Τρουτπεγλη

Η Ντίνα είναι απόφοιτος του Τμήματος Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Προγράμματος Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Από το 2003 έως το 2008 εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 εργάζεται στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης ενώ από το 2018 έχει αναλάβει καθήκοντα Προϊσταμένης.

Δεσποινα Βασιλακοπουλου

H Δέσποινα σπούδασε Βιβλιοθηκονομία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Το 1999 ήρθε στη Βιβλιοθήκη ως βιβλιοθηκονόμος. Ασχολείται με την καταλογογράφηση, την ταξινόμηση και την ταξιθέτηση των βιβλίων. Υποδέχεται και εξυπηρετεί το κοινό με χαρά και προθυμία να ανταποκριθεί σε κάθε πληροφοριακή ανάγκη. Είναι υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης και της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Ζωη Μαυριδου

Η Ζωή σπούδασε Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Καβάλας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Χρηματοοικονομικών και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Greenwich. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως δημοτική υπάλληλος στους Δήμους Μυκηναίων και Καβάλας. Στη Βιβλιοθήκη μετατάχθηκε το 2021 σε θέση ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού και διεκπεραιώνει τον πολύ μεγάλο όγκο εργασιών του αντικειμένου της. Είναι χαρούμενη που βρέθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μία βιβλιοθήκη και στα διαλείμματα των κυρίως καθηκόντων της εξυπηρετεί με ευγένεια τα μέλη της Βιβλιοθήκης.

Μελη Καλπακιδου

Η Μέλη είναι απόφοιτος Λυκείου και διορίστηκε στη βιβλιοθήκη ως υπεύθυνη καθαριότητας το 2008. Πλέον, έχει μεταταχθεί σε θέση ΔΕ Διοικητικού και τα κυρίως καθήκοντά της είναι να εξυπηρετεί το κοινό της Κινητής Βιβλιοθήκης. Επιπλέον, συνεχίζει να βοηθάει πρόθυμα στην εξυπηρέτηση του κοινού της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και στην οργάνωση των συλλογών.

Κωστας Βογιατζιδης

Ο Κώστας είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτων της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ και από το 2001 εργαζόταν ως Οδηγός στον Δήμο Παγγαίου. Από τον Σεπτέμβρη του 2020 προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Οδηγός στην Κινητή Βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης. Είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει σε οποιαδήποτε δυσκολία και ο κήπος και τα μαστορέματα συγκαταλέγονται στα βασικά του ενδιαφέροντα.

Μαιρη Καραμφυλλιδου

Η Μαίρη είναι απόφοιτος Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά στη Βιβλιοθήκη δουλεύει ως προσωπικό καθαριότητας από τον Απρίλη του 2021, οπότε και μετατάχθηκε από τον Δήμο Καβάλας. Έχει μακροχρόνια προϋπηρεσία ως προσωπικό καθαριότητας σε βιβλιοθήκη, γι' αυτό και νιώθει ότι βρίσκεται στον φυσικό της χώρο. Φροντίζει με συνέπεια και υπευθυνότητα την τήρηση των συνθηκών και κανόνων καθαριότητας και υγιεινής ώστε να νιώθουμε όλοι ασφαλείς.

Ολγα Χατζηλιαδου

Η Όλγα είναι Νηπιαγωγός και για 23 χρόνια εργαζόταν ανελλιπώς στην εκπαίδευση. Τον Σεπτέμβρη του 2020 αποφάσισε να κάνει μία αλλαγή και ζήτησε να αποσπαστεί για έναν χρόνο στη Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης. Η πολυετής εμπειρία της σε παιδαγωγικά θέματα αποτελεί βασικό ζητούμενο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Βιβλιοθήκη. Έχει ενθουσιαστεί με τα άπειρα βιβλία που την περιτριγυρίζουν και χαίρεται να δανείζει βιβλία και να εξυπηρετεί το κοινό.

Μαρια Ματζαρη

Η Μαρία είναι Νηπιαγωγός και κατέχει μεταπτυχιακό ``Πληροφορικής και Τεχνολογίας Πληροφοριών (Τ.Π.Ε.) στην Εκπαίδευση``. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση πάνω από 15 χρόνια και αποφάσισε να αλλάξει προσωρινά εργασιακό περιβάλλον προκειμένου να διευρύνει το πεδίο δράσης των παιδαγωγικών της ενδιαφερόντων. Με ενθουσιασμό που περιτριγυρίζεται από χιλιάδες βιβλία αλλά και με όρεξη και μεράκι να μάθει τον τρόπο που οργανώνονται και αξιοποιούνται στον χώρο της Βιβλιοθήκης, η Μαρία είναι έτοιμη να συμβάλει με τα δικά της εφόδια στην εύρυθμη λειτουργία της Βιβλιοθήκης.